Tá cócaire a thaistil i gcéin chun a scileanna a fheabhsú tar éis filleadh ar a dhúchas sa Daingean, Co. Chiarraí, agus bronnadh gradam air sa Michelin Guide.
D’oscail an cócaire agus an t-úinéir Nicky Foley, 44, agus a comhpháirtí Ann Connell, Solas Tapas & Wine Bar sa Daingean díreach cúig bliana ó shin ach caithfidh daoine fanacht beagnach mí ar an liosta feithimh cheana féin.
Agus tar éis di teacht slán ón bpaindéim, tugadh luach saothair don bhialann inné as a cuid iarrachtaí nuair a bhí sí luaite san eagrán is déanaí den Michelin Guide don Bhreatain agus Éire.
D'oibrigh an tUasal Foley sa Spáinn agus ansin i Londain ar feadh 14 bliana i mbialanna ardchaighdeáin áit ar chuir sé a cheird i gcrích.
Ach thug sé foláireamh d’aon duine atá ag iarraidh sult a bhaint as a chuid scileanna cócaireachta: ‘Tá sé deacair go leor tábla a fháil, ar dea-scéal dúinn é.
‘Má tá dhá nó trí seachtaine agat roimh ré gheobhaidh tú áit. Ach má tá tú ag smaoineamh ar an Daingean anocht, beidh deacracht agat áit a fháil linn an deireadh seachtaine seo.’
SCÉAL EILE: Bronntanas pearsanta ó Dolly Parton chuig DollyDay i Listowel, Co Chiarraí
Tá an spás sách beag le 36 áit ach bíonn trí shuí ann tráthnóna.
Nuair a fiafraíodh de an raibh sé anois ag díriú ar a chéad réalta Michelin le haghaidh Solas, dúirt Nicky: ‘Déanfaimid an méid ar féidir linn gach lá anseo agus déanfaimid ár ndícheall.
SCÉAL EILE: Before and after: Tá saol nua ag teachín de chuid Dáithí Ó Sé den 18ú hAois
‘Sílim leis an bhfoireann timpeall orainn, go bhfuil sé indéanta ach ligfimid do na custaiméirí a bheith ina moltóirí.’
Bhí an bialann Note i Sráid na bhFíníní i lár Bhaile Átha Cliath sa Michelin Guide don chéad uair freisin.
Dúirt Essa Fakhry ón mbialann: ‘Tá lúcháir orainn anseo, go deimhin, níor oscail muid ach bliain agus coicís ó shin…mar sin is comóradh maith é seo! Seans go mbeidh orainn ceiliúradh beag a dhéanamh.’
Bí ar an gcéad duine a léann an Nuacht is déanaí i nGaeilge, leis an gclúdach is fearr ar chúrsaí reatha, Siamsaíocht bhríomhar agus Spórt.